Letní kolekce doplňků ke grilům

Nově v nabídce

Připravili jsme pro vás několik praktických doplňků s předním českým grillmasterem Jirkou Hilgartem, který aktuálně stojí i za projektem Smoke & Fire Akademie.

Dal dohromady skvělé partnery, posbíral všechno své know-how a na květen a červen vypsal exkluzivních 10 kurzů grilování. Pokrývají různá témata a vřele vám je doporučujeme – více info zde. A jako malá třešnička na dortu informace, kde se kurzy konají. Jirka Hilgart si svou venkovní kuchyň postavil na dvoře pražského dealerství motocyklů Harley Davidson. Iluze amerického snu tedy bude dokonalá.

Kolekce doplňků, po které by měl správný příznivec BBQ zatoužit, zahrnuje různé produkty od basic menších doplňků v podobě chňapky, až po signature grilovací zástěru. Postupně vám je všechny popíšeme a představíme.

Praktická kožená chňapka a podložka 2 v 1

My víme, že si můžete ušít čtvercovou chňapku doma třeba ze starého polštáře… ale jistě chápete, že od nás můžete očekávat jen top produkty nabízející styl a funkci. Máme rádi krásné a praktické věci a chceme našimi doplňky formovat postupně různé oblasti života. A protože jsme národ grilovaných krkoviček, rozšiřujeme sortiment směrem k milovanému grilování.

 

Praktická chňapka nebo podložka je 100% must have. Připněte si jí na opasek nebo zástěru pomocí našeho praktického koženého poutka a máte jí vždy po ruce. Anebo ji použijte jako podložku na rozpálené litinové nádobí. Chráníte tak před žárem rozpáleného nádobí nejen své ruce, ale třeba i stůl.

Čtvercová chňapka je vyrobená z hlazené hověziny anebo velurové vepřové štípenky. Opatřená je kovovou průchodkou na připnutí či zavěšení na háček a hodí se především na rychlé přesuny a menší manipulaci s grilem, rošty či nádobím.

Grilovací rukavice BOHEMIA GLOVES

Naše skvělé grilovací rukavice v nabídce zůstávají. A co víc, přidali jsme jim další barvu – efektní rezavou broušenou hovězí štípenku.

Jsou vysoké a skvěle vás chrání při manipulaci nad topeništěm. Jsou to „fajnovky“, jak říkají kluci ze Smoke & Fire.

Vypracované v detailu, ušité kevlarovými nitěmi, aby vydržely žár a především si díky zpracování v rukách zachováte cit pro manipulaci s obracečkami nebo drobnými nástroji.

Na boku mají delší rozparek, abyste do nich pohodlně vklouzli a nabízíme je ve dvou velikostech. Prodávají se jako pár.

Opatřeny jsou také praktickou průchodkou, za kterou si je můžete pověsit na háček u grilu nebo zavěsit na karabinu praktického pásku. Ten si můžete umístit na naší zástěru nebo na váš opasek.

Protože jsou měkké a dobře chrání před žárem, lze je přehnout na půl a využít i jako chňapku.

Nebojte se v nich vzít do ruky i rozpálený uhlík nebo dřevo. Při silném znečištění vysajte papírovou utěrkou mastnotu a jemným kartáčem namočeným v mýdlovém roztoku je očistěte a nechte vyschnout. Ideálně mimo přímé slunce. Prvotní ztuhnutí se při použití vytratí.

Ochranné grilovací chňapky

Skvělé kožené „mega chňapky“, jak je pojmenoval můj syn, působí na první pohled trochu neohrabaným dojmem, ale dělají opravdu skvělou službu. Prodávají se po 1 kuse. Pokud je tedy chcete na obě ruce, do objednávky vložte 2 kusy. Můžete si ale druhý kus nahradit praktickou 2 v 1 podložkou / chňapkou, a tak budete mít vybavení více variabilní.

Z podstaty své konstrukce jsou vhodné spíše na hrubší práci a manipulaci s rozžhaveným příslušenstvím, jako jsou rošty nebo větší litinové nádobí. Samozřejmě na sobě mají praktickou průchodku, abyste si je mohli pohodlně zavěsit a mít je vždy po ruce.

Kožený futrál na nože

Nejste v kuchyni úplný začátečník a používáte kvalitní nože, nebo třeba pinzetu a vpichový teploměr, které přenášíte? Pak byste neměli přehlédnout náš minimalistický, vkusný a nesmrtelný obal na nože.

Zakoupit jej můžete tak, jak jsme ho s profesionály v oboru pro vás připravili, anebo vám můžeme nabídnout jeho customizaci, aby to už, jak se říká, stálo za to! Můžete si zvolit venkovní barvu kůže, prošívání a na vrchní část vám namísto brandu Smoke & Fire rádi umístíme vaše iniciály nebo životní motto. Taková objednávka se bude řešit individuálně, ale zakázkovou výrobu koženého futrálu můžete standardně objednat v našem e-shopu zde.

Pokud byste měli zájem o úpravy většího rozsahu (velikost, počet přihrádek atd.), anebo byste rádi uplně jiný produkt, neváhejte se na nás obrátit. V rámci individuální zakázkové výroby ho rádi zhotovíme.

Kožená zástěra Smoke & Fire

Masterpiece naší letní kolekce doplňků. Nač slouží zástěra, všichni víte. My bychom rádi vyzdvihli přednosti té naší.

Kožené zástěry jsou obecně skvěle praktické, chrání tělo od mnohdy nepříjemného sálavého tepla a zabrání, aby stříkající omastek prošel skrz na váš oděv. Klasické textilní zástěry totiž často propustí nečistotu skrz a po svléknutí přichází nemilé překvapení. Velkou nevýhodou je, že kožené zástěry bývají opravdu těžké, je to zkrátka půl krávy, která vám visí za krkem. Stylově jsou samozřejmě TOP, ale dost panuje názor, že jsou spíš na okrasu, a často jsou odkládány, což logicky postrádá význam si jí pořídit.

My jsme tomu však přišli na kloub! A našli jsme takovou kombinaci materiálů, který zachovává plnou funkčnost ochrany před žárem a znečištěním, ale váha je minimální. Vydržíte jí tedy mít oblečenou po celou dobu vaší grilovací párty, což zvýrazní váš styl a samozřejmě především zůstanete chráněni.

Zástěra je vyrobena ve stejném stylu jako všechny ostatní doplňky, takže si opravdu snadno můžete vyšperkovat vaši letní kuchyň. A je-li pořádání setkání a hoštění přátel součástí vašeho životního stylu, pomocí našich doplňků můžete snadno docílit žádoucího statusu „teď víte, kdo je tady král / královna grilu“.

Zástěra má praktické popruhy s karabinou, je tím pádem prodávána v jedné univerzální velikosti. Na opasku je praktické zapínací poutko, na kterém je kroužek na utěrku. To si můžete přendat na pravou nebo levou stranu, podle toho, co vám vyhovuje. Za opasek zástěry můžete provléknout náš pásek s karabinou, který je delší a připevněnou chňapku 2 v 1 tak nemusíte při použití ani odepnout.

Pokud byste si přáli na zástěře udělat nějaké změny, přidat poutka, háčky, kapsy, tak se stačí ozvat a zhotovíme vám zástěru na míru.

Tímto výčet našich novinek z grilovací kolekce končí. Věříme, že jsme vám tím udělali radost a naše doplňky vám budou dobře a dlouho sloužit. To je ostatně vždy naším cílem. Naší práci děláme hlavou a srdcem, tak, aby přinášela vždy tzv. full package – STYL, FUNKCI A KVALITU.

Na závěr mi dovolte jedno osobní pozvání. Díky partnerství se Smoke & Fire budete mít příležitost se s námi setkat v rámci festivalu ALL AMERICAN FEST 2024 na pražském Výstavišti. Pořadatelé spojili to nejlepší z amerických motocyklů, gastronomie, sportů i kultury a připravili 3 dny zábavy s neskutečným programem. Je nám velkou ctí být součástí takové události. Více info a vstupenky na www.allamericanfest.cz.

Krásný začátek grilovací sezóny přeje Petra Kesnerová.